Programma

Programma seizoen 2022-2023
Het nieuwste seizoen van de serie concerten in de Dorpskerk van Leimuiden brengt opnieuw verrassende combinaties, nieuwe uitvoerenden en een paar oude bekenden.
Alle concerten beginnen weer om 13.00 uur waarbij u vanaf 12.30 uur al welkom bent voor de koffie die dan klaar staat. In De Ontmoeting en de Kloostergang zullen bij elk concert werken geëxposeerd worden van regionale kunstenaars en hun leerlingen.

24 Juni 2022
Openluchtconcert met Mavileo en celliste Fiona Watson

Na twee jaar coronastilte is het weer tijd voor muziek. Dorpskerkconcerten Leimuiden organiseert samen met drumfanfare Mavileo een feestelijk zomers openluchtconcert op het pleintje naast de Dorpskerk. Een waar Prinsengrachtconcert aan de Dorpsstraat. het concert is gratis en begint om 19:30 uur.


13 November 2022
Het Accordeontrio en gitarist Martin Boek

Het eerste reguliere concert is op 13 november en wordt gegeven door Het Acccordeontrio en Gitarist Martin Boek. Het huisensemble van de Dorpskerkconcerten speelt onder andere tango’s en laat de verrassende kanten van de accordeon horen. Het concert begint om 13:00 uur.

22 Januari 2023
Barokensemble Concerto Valiante

Klavecenist Leonardo Valiante was eerder te gast bij de Dorpskerkconcerten. Nu keert hij terug en neemt hij drie muzikale vrienden mee: James Hewitt (viool), Julia DolzMartinéz(Cello), en Yuh-ichi Sakai (bariton). Samen vormen zij het barokensemble Concerto Valiante. Het concert begint om 13:00 uur.

19 Maart 2023
Merwede duo

Els van der Weij (saxofoon) en Sophie van Dijk (harp) zouden twee jaar geleden optreden bij de Dorpskerkconcerten. Helaas gooide corona roet in het eten. Nu komen ze toch! Els van der Weij is een zeer getalenteerd saxofoniste en speelde onder meer met het Nederlands Blazers Ensemble. Sophie van Dijk is twee keer eerder te gast geweest in Leimuiden. Het duo neemt ook een muzikale vriendin mee: celliste Eva van Schaik. Dit spetterdende concert begint om 13:00 uur.

Hieronder vindt u de seizoensflyer. Let op: wijzigingen voorbehouden.