13 November

13 november 2022: Dorpskerkconcert met Het Accordeontrio en gitarist Martin Boek
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt. Op het programma staan onder andere werken van Piazolla, Rogier van Otterloo en Antonio Vivaldi. Naast gitaar zal Martin Boek ook zijn contrabas meenemen voor een speciale twist. Bijzonder concert gegarandeerd!

Het Accordeontrio
Lang geleden waren Ton en Theo leerlingen van Drieks, nu spelen ze sinds een paar jaar weer samen en laten hun publiek zich verbazen over de onverwachte klanken van het accordeon. Alle drie studeerden zij aan het Amsterdams conservatorium. Verwacht van hen geen meedeiners, maar eerder een subtiel klankenpalet waarbij het spelen met de balg van het instrument tot een expressiviteit tot klinken komt, waar veel andere instrumenten jaloers op zouden zijn. Omdat het accordeon nog niet zo een oud instrument is, er is pas in 1829 patent op het instrument verleend, worden er veel arrangementen van oudere muziek gespeeld.

Martin Boek
 De eerste ervaring met musiceren deed Martin op achter de piano. Op zijn 7e jaar kreeg hij zijn eerste pianolessen. Toen hij in 1971 voor zijn 11e verjaardag een gitaar cadeau kreeg was al gauw duidelijk, dat zijn hart naar dat instrument uitging. In 1978 won hij het Edith Stein concours, wat later het Prinses Christina concours werd. Hij werd in datzelfde jaar aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium als leerling van Jan Goudswaard met hoofdvak klassiek gitaar. In de laatste jaren van zijn studie en kort daarna speelde Martin regelmatig solorecitals, verzorgde hij radio- optredens en trad hij op als begeleider van zang en fluit. Hij werd aangesteld als gitaardocent aan muziekscholen in het Westland!
In 1986 begon Martin aan een universitaire studie, waardoor er voor musiceren minder tijd overbleef. Toch speelt Martin nog steeds regelmatig partijen op gitaar en mandoline bij diverse orkesten, zoals het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.