22 januari

Het tweede dorpskerkconcert van het seizoen staat in het teken van de Barok, de periode van Bach, het ontstaan van de opera en ongekende virtuositeit. Op het podium staat het Barokensemble Concerto Valiante onder leiding van klavecinist Leonardo Valiante. In het ensemble spelen verder James Hewitt (viool), Julia Dolz-Martinéz (Cello), en Yuichi Sakai (bariton). Voor het eerst is er dus ook een zanger te gast bij de Dorpskerkconcerten! 

Concerto Valiante is in 2010 ontstaan vanuit de passie van klavecinist Leonardo Valiante. Het ensemble bestaat uit en werkt samen met studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Door te spelen in het ensemble komen de studenten erachter waar hun grootste talenten liggen en welke kant ze op willen na hun studie.

Het motto van Concerto Valiante is om studenten en afgestudeerden van conservatoria met elkaar in contact te brengen, hen podiumervaring aan te bieden en veel van elkaar te leren.

Het ensemble treed in wisselende bezettingen op, voornamelijk in de omgeving van Den Haag, maar bijvoorbeeld ook op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Uitgevoerd wordt onder andere kamermuziek, maar ook het uitvoeren van complete opera’s is het barokensemble niet vreemd.

Om de muziekstukken uit de barok zo getrouw mogelijk uit te voeren neemt het speciale instrumenten mee zoals de klavecimbel maar ook de barokviool, die wezenlijk verschilt van zijn moderne variant. 

Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.