22 Juni

22 juni 2024: Openluchtconcert met Mavileo en ‘The Ghost, the King and I’

Een zwoele zomeravond, vergezeld van prachtige livemuziek in de openlucht. Is er een beterecombinatie denkbaar? Na het succes van het zomeravondconcert twee jaar geleden hebben Mavileo en het organiserend comité van de Dorpskerkconcerten Leimuiden opnieuw hun krachten gebundeld. Op zaterdagavond 22 juni 19:30 vindt er weer een zomeravondconcert plaats, dit keer met het internationaal gerenommeerde jazztrio ‘The Ghost, the King and I’ onder leiding van Rob van Bavel. Samen met Drumfanfare Mavileo, onder leiding van Wim van Klink, zullen zij optreden op het podium op het plein naast de Dorpskerk in Leimuiden.

Mavileo tijdens het zomers openluchtconcert in 2022

Het jazztrio ‘The Ghost, the King and I‘ is een drumloze bezetting die werd opgericht door pianist Rob van Bavel en bestaat verder uit gitarist Vincent Koning en contrabassist Frans van Geest. Het trio heeft op diverse podia binnen en buiten Europa gespeeld waaronder Groot-Brittannië, Zuid-Korea en Japan. Ook brachten zij verschillende cd’s uit, onder andere het album ‘The Inventors’ in samenwerking met het Metropole Orkest. Het trio staat bekend om zijn virtuoze samenspel en vooral de swing, geïnspireerd door de drumloze trio’s van Oscar Peterson en Nat King Cole. Het trio brengt een programma met muziek van de virtuoze Amerikaanse componist George Gershwin. Instrumentale jazz van absoluut topniveau!

De naam Drumfanfare MAVILEO zegt het al: Muzikaal Amusement Voor een Ieder in Leimuiden en Omstreken, wat ook de opzet is van het zomeravondconcert. Drumfanfare Mavileo is sinds 1975 actief met optredens bij evenementen in onder andere Kaag & Braassem, het carnaval in Voorhout en zelfs in Duitsland. Daarnaast geven ze jaarlijks een groots concert. In 2025 bestaat Drumfanfare Mavileo 50 jaar, dit zal groots gevierd gaan worden in het dorp.

Tijdens het concert treden de slagwerkers en blazers op als Bigband met een gevarieerd programma.

Het concert start om 19:30, inloop vanaf 19:00. De organisatie is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer gaat het concert helaas niet door.  Het concert is vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wat? Zomeravondconcert met Mavileo en het jazztrio ‘The Ghost, the King and I‘

Waar? Dorpstraat 49/51 Leimuiden

Wanneer? 22 juni, 19:30. Inloop vanaf 19:00