Staande ovatie na seizoensafsluiting

Met een langdurig staande ovatie eindigde de seizoensafsluiting van de serie Dorpskerkconcerten op zondag 11 maart. Het publiek had genoten van muziek in uiteenlopende stijlen, uitgevoerd door een inmiddels in Leimuiden bekend ensemble: Het Accordeontrio, bestaande uit Drieks Daams, Ton Krijger en Theo van der Hoorn, en hoboïste Kim Bosch. Ze koos voor korte werken uit de barok en de 20e eeuw; in een tweetal stukken werd ze op de piano begeleid door Theo van der Hoorn, in andere muziek speelde ze geheel solo op hobo of op althobo. Het samenspel tussen het trio en de hoboïste vormde voor het publiek een hoogtepunt in het concert waar pianist Marcel Fuchs ook een onmisbare bijdrage aan leverde. Drieks Daams, de bewerker van alle stukken van Het Accordeontrio, had enkele werken van de Argentijn Astor Piazolla voor het gelegenheids-kwintet gearrangeerd. De prachtige klankkleur van dit kleine orkest, gecombineerd met de fascinerende tangoritmes, hadden een betoverend effect op de aanwezigen. Het was dus begrijpelijk dat zij langdurig hun waardering lieten blijken. Op 11 november mag iedereen terugkomen voor het eerste concert van het seizoen 2018-2019. Want dit concert van het Accordeontrio, Kim Bosch en Marcel Fuchs zal natuurlijk gevolgd worden door weer een nieuwe, net zo verrassende reeks.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2017-2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.