Complete act in de Dorpskerk

Het eerste concert van het nieuwste seizoen in de Leimuidense Dorpskerk op 5 november 2017 was er direct een die de toeschouwers nog heel lang zullen onthouden! Het publiek werd meegenomen naar muzikale uitersten in barokke klavecimbelmuziek en het moderne en soms jazzy trio-spel van Treeo HOUT.
Muzikale verrassingen is het kenmerk van alle concerten in de reeks. Dit concert was echter wel een heel memorabele aflevering. Niet alleen omdat de tere klanken van het nog nooit eerder in de Dorpskerk gehoorde klavecimbel, bespeeld door Leonardo Valiante, zo afstaken tegen het gure weer buiten met hagel en natte sneeuw. Ook het sierlijk twinkelen van het barokke klavecimbel tegenover direct al heel moderne samenklanken van het blazers-trio leverde een verrassende tegenstelling op. Maar het meest was het publiek gegrepen door het theatrale spel van de trio-spelers waarin zij op muziek van Prokovjev, uit het hoofd en schijnbaar moeiteloos, al spelend stonden te kibbelen en te verleiden. Met een ongekende precisie en kleurenrijkdom in élk van de instrumenten werd het publiek vervolgens met een paar jazzy nummers volstrekt ingepakt. Toen aan het eind het publiek ook nog getrakteerd werd op prachtig samenspel met de klavecinist op muziek van Ramses Shaffy en het publiek zachtjes meezong, was het duidelijk: met ‘Een Complete Act’ met dans, theater en muziek is de lat voor dit seizoen wel heel hoog gelegd. Dit smaakt zeker naar meer, het volgende concert is op 28 januari.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2017-2018. Bookmark de permalink.

Een reactie op Complete act in de Dorpskerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.