Fantastische seizoensafsluiting door Monward Consort en Sophie van Dijk

Voor de derde en laatste keer dit seizoen kwam op zondag 12 maart het publiek naar de Dorpskerk in Leimuiden. Ook deze keer presenteerde het organisatiecomit├ę een ensemble en een solist. De strijkers van het Monward ensemble vulden het grootste deel van het programma. Op altviool, cello en contrabas speelden de musici composities van tijdgenoten van Mozart en Haydn. Na deze virtuoze strijkers plaatste Sophie van Dijk de pedaalharp op het podium. De uitleg over de werking van die pedalen werd met grote belangstelling gevolgd. Haar betoverende snarenspel ontroerde de luisteraars in de fraai klinkende kerkzaal. Ze speelde originele werken voor harp van onder andere Belgische componisten en een bewerking van oorspronkelijk luitmuziek van Johann Sebastian Bach. Uit een zucht die door het publiek ging bleek, dat het slotstuk direct werd herkend: ‘De zwaan’ van Camille Saint-Sa├źns. Al is het stuk oorspronkelijk gecomponeerd voor cello en piano, de strijkers wisten samen met de harpiste met deze muziek het boeiende concert op een heel aanstekelijke wijze te besluiten. In november is het eerstvolgende dorpskerkconcert.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.