Dorpskerkconcert Leimuiden met blaaskwintet en Syrische muziek

Na een zeer succesvol eerste volledig seizoen heeft het organiserend comité van de Dorpkerkconcerten in Leimuiden het programma van het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Ook dit seizoen zal bestaan uit drie concerten, waarbij per concert een ensemble zal optreden naast één of twee solisten. Het programma zal grotendeels bestaan uit lichte klassieke muziek, soms met een twist, maar altijd met een verassing.
Het eerste concert van het seizoen, op 30 oktober, is gelijk een topper. Blaaskwintet Quintessensa, bestaande uit Jolanda van der Dool (fluit), Anouk Dolfing (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lida Olthoff (hoorn), en Eva Jansen (fagot), zal optreden met muziek van o.a. Sweelinck en de minder bekende componisten Franz Danzi en Carl Nielsen.
De solisten van het eerste concert zijn niemand minder dan Jawa en Shaza Manla. Geboren en opgegroeid in Syrië, verjaagd door geweld en onderdrukking, maar nooit de hoop verloren door de muziek. Deze fantastische musici zullen traditionele Syrische muziek spelen. Eerder dit jaar speelden zij met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw en werkte ze mee aan het openingsconcert van het Grachtenfestival in Amsterdam.
Het concert begint om 13:00. De koffie staat klaar vanaf 12:30. Na het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Kaarten à €10,- (kinderen €5,-) zijn te koop in de Gemakswinkel in Leimuiden. Meer informatie vindt u op www.dorpskerkconcerten.nl.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.