Geslaagd Dorpskerkconcert beloofd herhaling

Martin Boek, Theo van der Hoorn en de musici van Trio Da Capo speelden weer voor een volle zaal. “Opvallend was de grote mate van aandacht en het enthousiasme van het publiek”, aldus de musici van het Trio Da Capo; “een feest om hier te spelen”. Langzamerhand begint het publiek hoge verwachtingen te krijgen voor de uitvoeringen, want ook over de vorige concerten was het enthousiasme groot. En niemand werd daarin teleurgesteld. In het eerste deel van dit concert zag en hoorde het publiek het duo Thoe van der Hoorn en Martin Boek op respectievelijk accordeon en gitaar. Zij speelde drie pakkende werken waaronder een première, een compositie van de accordeonist zelf. Het duo werd afgelost door hetTrio Da Capo, een ensemble met internationale ervaring. Hun combinatie van instrumenten, fluit, basklarinet en piano, is uniek. De warme klank van de fluit mengde prachtig met de diepe tonen van de basklarinet en de sprankelende piano. Het repertoire besloeg ruim drie eeuwen en van beroemde componisten als Mozart en Schubert werden composities vertolkt. Ze sloten hun concert af met een reeks op populaire muziek geïnspireerde werken van de Amerikaanse componist Mike Mower. Met de bekende vijfde Hongaarse dans van Johannes Brahms zorgden de vijf musici gezamenlijk voor een spetterend slot van dit boeiende concert.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2015-2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.