Blaaskwintet Quintessenza ontmoeten de leerlingen van groep 6, 7 en 8

Op dinsdagmiddag 25 oktober hebben de kinderen van de bovenbouw van de basisscholen De Kleine Wereld, De Schakel, en De Kinderarcke in de Dorpskerk van Leimuiden het blaaskwintet Quintessenza ontmoet. Het was voor veel kinderen de eerste keer dat ze professionele klassieke musici in levende lijve aan het werk zagen. Dat bleek heel wat anders te zijn dan muziek uit een luidspreker!
De vijf blazers zagen kans om met hun geweldige spelen een uur lang te blijven boeien. Zelfs met een soort muziek die bijna alle kinderen nog nooit gehoord hadden, bleef er door bijna iedereen geintereseerd geluisterd en meegedaan worden.
Naast het spelen van een aantal stukken lieten de musici alle ins en outs van hun instrument zien en horen. Door de kinderen werden er, op hun beurt, driftig vragen gesteld: ‘hoe duur is zo een instrument?’, ‘is de fluit van echt zilver?’
Dan was het weer de beurt aan het kwintet: ‘welk instrument speelt er nu niet?’ Alle ogen dicht en geconcentreerd luisteren. Dat blijkt toch lastig te zijn om precies te kunnen horen. ‘Ken je Opa uit Peter en de wolf nog? Dat klinkt dus op dit instrument zo.’ Op veel plaatsen herkenning in de rijen.
In het monumentale gebouw werden de leerlingen een klein uur ondergedompeld in een voor hen veelal onbekende wereld van verzorgde muziek en passie voor de magie die zelf muziek maken is.
Zondag 30 oktober is het blaaskwintet terug als zij samen met Jawa & Shaza Manla, twee Syrische jonge vrouwen, het Dorpskerkconcert verzorgen.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.