Eerste Dorpskerkconcert doorslaand succes

Een tot de laatste plaats uitverkocht huis heeft zondagmiddag enthousiast genoten van een concert dat gegeven werd door Martin Boek op gitaar en het Accordeontrio bestaande uit Drieks Daams, Ton Krijger en Theo van der Hoorn.

Na de restauratie van de dorpskerk heeft Leimuiden een unieke concertlocatie voor kamermuziek. De combinatie met de geweldige musici die in het dorp wonen bracht het publiek zondag duidelijk in vervoering. ‘ Ik ben er gewoon trots op dat we dit in ons eigen dorp hebben’ zei een van de toehoorder na afloop.

Het programma opende met virtuoos gitaarspel waarmee Martin Boek het geconcentreerd luisterende publiek door de geschiedenis van de gitaarmuziek leidde. In het twee deel van het concert namen de drie accordeonisten het publiek op onverwachte wijze mee door de grote expressie die met deze instrumenten mogelijk is. Het publiek leverde deze middag ook een belangrijke bijdrage tot het slagen van dit eerste concert in een reeks: Ze lieten zich hoorbaar door het programma meeslepen. ‘ Geweldig om voor zo een publiek te mogen spelen’ aldus een van de uitvoerenden. De toegift werd ingehouden meegezongen.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2014-2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.