Programma

Programma seizoen 2018-2019
Het vierde volledige seizoen van de serie concerten in de Dorpskerk van Leimuiden brengt opnieuw verrassende combinaties, nieuwe uitvoerenden en een paar oude bekenden.
Het ijzersterke format van een optredend ensemble èn een solist kon ook voor de programmering van dit seizoen vastgehouden worden. Alle concerten beginnen weer om 13.00 uur waarbij u vanaf 12.30 uur al welkom bent voor de koffie die dan klaar staat. In De Ontmoeting en de Kloostergang zullen bij elk concert werken geëxposeerd worden van regionale kunstenaars en hun leerlingen.

5 November 2018
Ensemble Mescolare en Martijn Boom

Het eerste concert wordt gegeven door bijzonder kwartet die het mengen, mescolare in het Italiaans, van klanken en verschillende muziekstromingen tot een hoger kunst hebben verheven. Ilse Bies en Stephanie Franken op saxofoon en Junior Huigen op trombone willen het publiek niet alleen kennis laten maken met het samensmelten van de sax en trombone maar ook met diverse muziekstijlen. Naast oude en klassieke muziek speelt het kwartet ook lichte en geïmproviseerde muziek.

27 Januari 2019
Trio En Garde en Martin Boek

Het trio En Garde uit Alphen aan den Rijn, bestaande uit Marjola Uitendaal (hobo), Ingrid Slangen (klarinet) en Maud van Daal (fagot), weet op een succesvolle manier de combinatie van drie uiteenlopende rietinstrumenten te brengen, een combinatie die een rijke diversiteit aan kleur brengt. Het trio staat voor elkaar uitdagen, plezier in samenspel en overbrengen van bijzondere muziek.

11 Maart 2019
Oksana Polman en Anne van Eck

Speciaal voor het derde concert zal de Dorpskerk, voor het eerst in deze serie concerten, worden voorzien van een vleugel. Op het programma staat namelijk pianiste Oksana Polman, die een wervelend concert zal geven in samenwerking met violiste Anne van Eck, een bekend gezicht van het vorige seizoen.