Programma

Programma seizoen 2019-2020
Het nieuwste seizoen van de serie concerten in de Dorpskerk van Leimuiden brengt opnieuw verrassende combinaties, nieuwe uitvoerenden en een paar oude bekenden.
Het ijzersterke format van een optredend ensemble èn een solist kon ook voor de programmering van dit seizoen vastgehouden worden. Alle concerten beginnen weer om 13.00 uur waarbij u vanaf 12.30 uur al welkom bent voor de koffie die dan klaar staat. In De Ontmoeting en de Kloostergang zullen bij elk concert werken geëxposeerd worden van regionale kunstenaars en hun leerlingen.

10 November 2019
Het Accordeontrio, Martin Boek, Kim Bosch en Marcel Fuchs

Het eerste concert van dit seizoen markeert het eerste lustrum van de Dorpskerkconcerten. Dit feestelijke lustrumconcert wordt verzorgd door Het Accordeontrio, gitarist Martin Boek, hoboïsten Kim Bosch en pianist Marcel Fuchs. Op het programma wordt vooral gekenmerkt door de opzwepende tango’s van Astor Piazolla. Dit concert bevat een pauze en is daarom langer dan gebruikelijk.

26 Januari 2020
Trio Kodama en Bram Boesschen Hospers

Trio Koyama bestaat uit de Japanse violiste Momoko, de Duitse altvioliste Elisabeth en de Tjechische celliste Mileva. Ale drie de musici zijn verbonden aan het Residentieorkest. Klarinettist Bram Boesschen Hospers is verbonden aan de Koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso.

22 Maart 2020
Merwede trio en Reinier Regter

Het Merwede trio bestaat uit Louise Berendsen (fluit), Els van der Weij (saxofoon) en Sophie van Dijk (harp). De combinatie van fluit, saxofoon en harp is uniek in Nederland maar biedt veel klankmogelijkheden, mede door het scala aan saxofoons dat inzetbaar is. Cellist Reinier Regter, afkomstig uit Rijnsaterwoude, complementeert het concert.