Van middeleeuwen tot 20e eeuw in de Dorpskerk

Het jubileumseizoen van de Dorpskerk-concerten van Leimuiden sluit op zondag 22 maart af met opnieuw een afwisselend concert. De vaste ingrediënten van de concerten, een solist en een ensemble, worden dan gevormd door cellist Reinier Regter en het Merwede-Ensemble.

Reinier is een jonge inwoner van Rijnsaterwoude die het musiceren met de paplepel heeft meegekregen. Hij zal zijn cello laten klinken in twee delen van de beroemde cello-suites van Bach, maar ook, begeleid door piano, met muziek een directe tijd- en regio-genoot van Bach, Picinetti en ook nog met werk van Beethoven.

Het ensemble dat bestaat uit fluit, Louise Berendsen, Saxofoon, Els van de Weij en harp, Sophie van Dijk speelt het qua ontstaanstijd breedste scala aan werken dat ooit in één concert hier geklonken heeft. Muziek van de middeleeuwer Guillaume de Machaut, via de vroeg-barok van Claudio Monteverdi en de romantiek van Hector Berlioz tot de twintigste eeuw met muziek van Shostakovich brengen zij tijdens dit concert.

Natuurlijk spelen solist Reinier Regter en het ensemble tot slot ook nog samen. Dit laatste concert van het seizoen zal opnieuw boeiend zijn tot de laatste maat.

Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Seizoen 2019-2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.