Jubileumconcert met Piazolla in de Dorpskerk

Het vijf-jarige jubileum van de concertserie in de dorpskerk van Leimuiden wordt op 10 november gevierd met een feestelijk concert. Daarin zal veel muziek van Astor Piazolla, de Argentijnse tango-componist, te horen zijn, gespeeld door een zes-mans ensemble van, voor deze serie, bekende musici.
Anders dan bij de gewone concerten zal het dit concert in twee delen worden gegeven:
Vóór de pauze is er een presentatie van alle afzonderlijke instrumenten in verschillend, veelal bekend repertoire. Kim Bosch, de hoboïste die al eens eerder in Leimuiden aan een concert meewerkte, speelt samen met pianist Marcel Fuchs een werk van Poulenc. Martin Boek, de gitarist die ook een van de organisatoren van de concertserie is, speelt het beroemde Asturiaz met begeleiding van Het Accordeontrio.
Na de pauze spelen alle musici samen tango’s van Piazolla in speciaal gemaakte arrangementen. Bekende tango’s als Adios Nonino en Libertango, maar ook minder bekende en heel boeiende als Milonga del Angel.
Dat de concertserie haar eerste lustrum kan vieren, is vooral te danken aan het publiek. Bijna elk concert zit de dorpskerk vol. Dat publiek ziet en hoort musici van hoog niveau in verrassende acts en met bijzonder instrumenten. Het feestelijke concert van 10 november zal dit bekronen.

Kaarten á €10,- (kinderen €5,-) zijn te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden en aan de deur zolang de voorraad strekt.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2019-2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.