Dorpsconcert verrast met orgel!

Afgelopen zondag zat de Dorpskerk weer vol toehoorders voor een aflevering in de serie Dorpskerkconcerten in de Dorpskerk van Leimuiden. De organist van de Kathedraal van Haarlem, Ton van Eck, was van af zijn 4-klaviersorgel direct naar Leimuiden gekomen om het veel kleinere instrument van de Dorpskerk te bespelen. Nog nooit eerder heeft in de Dorpskerk zulke ritmische muziek als een Rumba, Cha-cha-cha en Tango vanuit dit orgel geklonken. Van Eck liet met zijn virtuoze en snelle spel horen dat dit juist prima klinkt in deze kerk. Het publiek wist dit direct te waarderen.
Violiste, Anne van Eck, bracht het publiek op een andere manier in vervoering, vooral met de door haar vader begeleide romantische suite van Rheinberger. Juist vanwege de lage stemming van het orgel klonk de viool extra warm en vol.
Nog eens bleek dat met het projecteren van close-ups van de spelende musici op de achterwand van de kerk, deze serie concerten een unieke positie inneemt tussen alle andere uitvoeringen. De toehoorders worden in deze serie, zelfs op de achterste rij, toeschouwers in plaats van alleen luisteraars. Het publiek kon het gekozen verrassende repertoire en het geweldige samenspel hogelijk waarderen en de beide musici, vader en dochter, konden het applaus pas laten verstommen door zich terug te trekken.
Het volgende en laatste concert van de serie in dit seizoen wordt op zondag 11 maart gegeven door Het Accordeon-trio en hoboïste Kim Bosch met opnieuw verrassend repertoire en een boeiende samenwerking.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.