24 maart

Oksana Polman en Anne van Eck
Dit is het derde en laatste concert van het seizoen. Het wordt een bijzonder concert, want voor het eerst in de geschiedenis van deze concertserie laat de organisatie een vleugel plaatsen in de Dorpskerk. Op het grote instrument zal pianiste Oksana Polman een voornamelijk romantisch repertoire spelen. De tweede soliste is violiste Anne van Eck. Anders dan bij de voorgaande concerten zal het grootste deel van het concert door beide musici gebracht zal worden. Zo spelen ze gezamenlijk een sonate van Mozart de beroemde berceuse van Fauré, en Salut d’Amour van Elgar.
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Oksana Polman
Pianiste Oksana Polman is al sinds haar jeugd gegrepen door haar instrument, de piano. Daar weet ze dan ook op een betoverende manier alles uit te halen. De mening toegedaan dat a-muzikale mensen niet bestaan, heeft zij velen inmiddels het plezier van het pianospel bij mogen en kunnen brengen bij diverse koren, amateur- en professionele musici en leerlingen van Pier-K in Nieuw-Vennep. Ossana kan haar instrument laen spreken, waarbij de liefde voor de muziek door het spel heen klinkt. De bevlogenheid en de speelsheid waarmee zij haar pianospel ten gehore brengt is een streling en een genot voor het oor.

Anne van Eck
Anne van Eck rondde haar Bachelor-opleiding viool af bij Chris Duindam aan het Conservatorium van Utrecht en deed haar masters bij Wouter Vossen en Joan Berkhemer aan het Conservatorium van Tilburg.
Zij volgde verschillende masterclasses in binnen- en buitenland, waaronder het Festival de Pablo Casals in Prades (Frankrijk) bij Gérard Poulet, SOAP (Symphony Orchestra Academy of the Pacific) in Vancouver (Canada) en masterclasses van Lex Korff de Gidts, Ivan Strauss en Hagai Shaham. Naast een lespraktijk zowel privé als aan de Muziekschool te Hoofddorp speelt Anne regelmatig in diverse orkesten, zoals RBO-Symfonia, het Radio Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuidnederland.
Daarnaast legt zij zich bijzonder toe op kamermuziek onder meer met het duo Mélange. Ook treedt zij regelmatig op als soliste bij kerkconcerten.