12 November

12 november 2023: Dorpskerkconcert met Het Mendelssohn Trio
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Kaarten à 12,50 (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt. Op het programma staan onder andere werken van Tsjaikovski, Smetana en Piazolla.

Fiona Hutubessy-Watson, cello
Fiona is geboren in Engeland. Op 11-jarige leeftijd kreeg zij een studiebeurs voor ‘The Royal Academy of Music’ in London. Vanaf haar 14e jaar was zij lid van het Essex Youth Orchestra waarmee zij optrad in de Royal Albert Hall in Londen en tournees maakte naar Israël en de VS. Ook speelde zij in Singapore, Duitsland en Spanje. Fiona was cello aanvoerder in het Mulder Consort en in het Hineni Symfonie Orkest. Dit orkest maakte een tournee naar Israël en is regelmatig te horen in ‘Nederland Zingt’. Fiona treedt op in diverse combinaties en verleende haar medewerking aan veel CD-opnames. In haar vrije tijd is Fiona graag aan het klussen of tuinieren en geniet zij van de natuur.

Robert Cekov, viool
In voormalig Joegoslavië won Robert Cekov (1968 Strumica/Macedonie) de eerste en derde prijs in twee staatscompetities voor jonge violisten. Hij kreeg vele aanbevelingen en positieve reacties van onder andere Yehudi Menuhin en Ifrah Neeman.In 1989 voltooide hij zijn conservatoriumstudie in Novi Sad bij Ilya Grubert. Hij volgde veel masterclasses onder andere bij Pavel Vernikov, Abram Stern, Izak Stern en Icry Gitlis. In de jaren 1985-1990 gaf hij vele recitals met pianobegeleiding en als solist met orkesten op verschillende muziekfestivals in Belgrado, Skopje en Novi Sad. In 1996 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus onder begeleiding van Ilja Grubert en Olga Martinova aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds 1990 werkt hij als eerste tutti violist bij Het Balletorkest. Hij is concertmeester bij het Amsterdam Festival Orchestra o.l.v. Jan Mulder en heeft zijn Ichtus en Bach strijkkwartet. Hij speelt ook met zijn Tango trio muziek van Piazolla en eigen arrangementen. Wereldmuziek speelt hij met zijn trio Souvenier.

Mark van der Feen, piano
Mark van der Feen is als uitvoerend en docerend musicus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij groeide op in een muzikale familie en van jongs af aan is hij geïnteresseerd in vele muziekstijlen, waardoor hij op verschillende podia en in diverse bands meespeelt, van bigband tot jazzkwartet. Hij speelde o.a. met Louis van Dijk en Peter Beets. Ook combineert Mark graag klassieke muziek en jazz met elkaar in piano solo concerten. In 1998 won hij de 2e prijs in het Classic FM piano competition. In 1999 en 2002 won hij de Steinway prijs tijdens de Montreux International Piano Competition. Naast het begeleiden van zangkoren, is hij actief als docent klassiek, jazz- en popmuziek voor jong en oud.