Barokensemble brengt uniek concert

Barokensemble Concerto Valiante speelde 22 januari in de Dorpskerk in Leimuiden. Het ensemble bestond uit Leonardo Valiante (klavecimbel), James Hewitt (viool), Julia Dolz Martinez (cello) en Yuichi Sakai (bariton). Het was voor het eerst dat een zanger optrad in de serie Dorpskerkconcerten.

De musici speelde op historische instrumenten, de voorlopers van de moderne viool en cello. Op deze manier werd de muziek uitgevoerd zoals dat door de componisten is bedoeld.

Op het programma stonden onder andere stukken van Bach en Händel en liep uiteen van religieus werk tot een opera.

Het concert werd enthousiast ontvangen door het publiek. Na afloop werd er samen met de mucisi nog wat gedronken in de Ontmoeting, alwaar ook uitgebreid het tentoongestelde werk van Hennie Slegers werd bekeken. Het volgende concert is op 19 maart.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.