Uitzonderlijk Dorpskerkconcert met Mozaïek Kwartet en Martin Boek

Bij het tweede dorpskerkconcert van dit seizoen is het publiek op een wel heel hoog spel-niveau getrakteerd.  Het Mozaïek-kwartet bestaande uit, klarinet, hoorn, trombone en contrabas, verraste het publiek keer op keer. Niet alleen met het verzorgde spelen, en de perfecte samenklank, maar zeker ook met de repertoirekeus en theatrale effecten. Zo kozen zij ervoor om bij een stuk zo ver mogelijk van elkaar verwijderd te spelen om zo de complete kerk met hun muziek te vullen. Bovendien kende het programma gewaagde keuzes met muziek van de hedendaagse Letse componist Arvo Pärt en de Trois Chansons van Claude Debussy. Voor het publiek was direct duidelijk dat hier op heel hoog niveau gemusiceerd werd.
Dat gold ook voor Martin Boek, die ook al eerdere concerten in deze reeks zijn medewerking verleende en steeds pareltjes uit de vooral Spaanse en Cubaanse gitaar-muziek wist voor te schotelen. Ook nu voerde hij met zijn boeiende toelichtingen en kleurrijke spel het aandachtige publiek door een groot deel van de historie van de gitaar.
Het enthousiaste gehoor weet dat te waarderen, zeker toen aan het einde van de middag blazers en gitaar samen in een Spaans getint stuk nog extra uitpakten.
Een staande ovatie kon niet uitblijven en na afloop werd er in de ontmoeting nog lang enthousiast over dit concert gesproken.

Het volgende en laatste concert van dit seizoen is op 12 maart, dan spelen het Monward strijktrio en de harpiste Sophie van Dijk. De laatste is opnieuw gevraagd te komen spelen na dat haar optreden vorig jaar zó enthousiast ontvangen werd.

 

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.