Eerste Dorpskerkconcert van seizoen verrast met klanken uit oost en west

Het eerste dorpskerconcert van het seizoen werd gekenmerkt door de ontmoeting van muziek uit twee tegenovergestelde windstreken. Jawa en Shaza Manla, twee jonge meiden afkomstig uit Syrie maakte grote indruk.
Op een instrument dat veel lijkt op onze luit en een ander dat wij zouden herkennen als een citer nemen ze het publiek op zachte klanken mee naar een Arabische wereld. Na een half uur voor westerse oren volstrekt nieuwe muziek krijgen ze in een Hollands dorpskerkje een verdient ovationeel applaus.
De Arabische muziek was ingebed in het optreden van Quintessenza, een quintet van vijf blazers van hoog niveau. Al eerder in de week waren zij naar Leimuiden gekomen om de hoogste groepen van drie basisscholen kennis te laten maken met hun instrumenten en het ensemblespel. Nu kon iedereen horen hoe bijzonder mooi de traditionele combinatie van fagot, hoorn, klarinet en dwarsfluit is. Het ensemble vormde de eenheid van een orgel, maar ook iedere solist kwam uitstekend naar voren.
Na afloop werd er door het publiek nog nagepraat en werden de kunstwerken die door de schilderschool van Ton Hendriks speciaal werden tentoongesteld bewonderd. Een heel geslaagde culturele middag. Het volgende concert in de serie zal worden gegeven op 29 januari.

 

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.