Blaaskwintet Quintessenza speelt voor basisscholen Leimuiden

Op 25 oktober, de dinsdag voor het Dorpskerkconcert, komen de vijf blazers die het 1e concert van de Dorpskerkconcertreeks zullen geven, speciaal voor de bovenbouwgroepen van De Schakel, De Kleine Wereld en De Kinderarcke naar de Dorpskerk van Leimuiden om de kinderen eens van heel dichtbij kennis te laten maken met professioneel muziek maken op vijf verschillende blaasinstrumenten.
Het kwintet bestaat uit dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot en elk van de instrumenten zal apart worden gedemonstreerd, maar ook het bijzondere samenspel van de vijf verschillende instrumenten zal onder het voetlicht worden gebracht. Omdat een passende ambiance en een goede akoestiek heel veel bijdraagt aan een geslaagd concert, zal ook deze instrumenten-demonstratie en concertje voor de kinderen in de Dorpskerk van Leimuiden plaats vinden. Zo krijgen de kinderen ook eens de mogelijkheid om de monumentale dorpskerk van binnen te zien.


Het zal voor de meeste kinderen een unieke ervaring zijn; live, waar je zelf bij staat, zien en horen hoe muziek van zo een hoog niveau gemaakt wordt. De meeste muziek die kinderen horen, komt natuurlijk uit een geluidsbox. Hoe vaak ik, Meester Theo, niet de vraag krijg over de accordeon: Hoe gaat ie aan? Zo gewend is iedereen dat geluid automatisch tot ons komt. Deze instrumentalisten zullen met overtuiging laten zien hoe je echte muziek zelf maakt en wat daar allemaal voor nodig is. Dat is toch echt wat anders dan een youtube-filmpje.
Blaaskwintet Quintessensa bestaat uit Jolanda van der Dool (fluit), Aniek Schuitemaker (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lida Olthoff (hoorn), en Eva Jansen (fagot). Op zondag 30 oktober spelen zij in het Dorpskerkconcert.
Hou de website in de gaten voor foto’s en een verslag van de demonstratie.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2016-2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.