Dorpskerk ideaal voor muziek op hoog niveau

Dat de dorpskerk in Leimuiden een toplocatie voor concerten van hoog niveau is, bleek afgelopen zondag opnieuw met het eerste concert van dit seizoen. Harp, hobo, orgel en accordeon waren de ingrediënten.
Sophie van Dijk liet met haar harp in een romantisch programma opvallend warme klanken over het publiek stromen. Op elke plaats in het historische gebouw was zelfs de kleinste nuance van haar instrument te horen. Met bewondering zagen de talrijke toeschouwers wat daar met zo een grote pedaal harp aan speltechniek voor komt kijken.
Het tweede gedeelte van het programma werd verzorgd door ‘ De Wimmen’ , Wim van Klink op hobo en Wim Loos op orgel en accordeon. Zij vormden de ‘regionale link’ die het organiserend comité graag in haar programma’s heeft, zij komen beiden ook uit Kaag en Braassem. Bijzonder bij hun optreden was het zicht dat de toeschouwers konden hebben op beide instrumentalisten: de hoboïst ‘life’ op het podium en de organist via een videoverbinding op de naastgelegen muur geprojecteerd. Het publiek moet zo gevoeld hebben wat een oefening het vergt om op zo een grote afstand van elkaar toch tot het perfecte samenspel te komen dat beide mannen lieten horen.
Tot slot speelden zij samen met Sophie van Dijk een werk van Ralf Vaughan Williams waarvan Wim Loos zei: ‘ Wij begrijpen niet dat hij dat niet onmiddellijk voor de combinatie van onze instrumenten geschreven heeft’ . Net als het concert vorig jaar was het zacht meezingen van het publiek met het thema een teken dat er genoten werd in de dorpskerk op zondagmiddag.
Het volgende concert wordt gegeven op 24 januari met het Trio Da Capo en weer een regionale component met een wereldpremière. Wie komt luisteren zal horen waar het om gaat.

Dit bericht is geplaatst in Seizoen 2015-2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.