27 januari

Het tweede concert van het seizoen wordt verzorgd door Trio En Garde en Martin Boek.
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Trio En Garde
Drie inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, allen professionele musici, hebben elkaar gevonden in het leukste wat er is, samen muziek maken! De combinatie van

drie uiteenlopende rietinstrumenten biedt een diversiteit aan kleur. Opvallend genoeg is het repertoire van deze bezetting veelal Franse begin twintigste eeuwse muziek. Frisse muziek die de ontwikkeling van die tijd laat horen in soms speelse en repeterende ritmiek, melodieën die in elkaar overlopen met vaak snelle en onverwachte afwisselingen tussen de instrumenten onderling en de verschillende delen. Het trio ‘en garde’ staat voor elkaar uitdagen, plezier in samenspel en overbrengen van bijzondere muziek. Het trio bestaat uit Marjola Uitendaal (hobo), Ingrid Slangen (klarinet) en Maud van Daal (fagot).

Maud van Daal is sinds 1993 fagottist bij Het Balletorkest in Amsterdam, daarvoor is hij vier jaar verbonden geweest aan Het Orkest van het Oosten. Als remplaçant heeft hij in veel Nederlandse orkesten gespeeld. De diploma’s docerend- en uitvoerend musicus (1989) heeft hij behaald aan het Conservatorium  van Maastricht. Naast orkestmuziek speelde hij in diverse kamermuziekensembles zoals het Nederlands Pianosextet, het Valeriusensemble, The Enigma Five, Stravinsky-ensemble en ASKO-ensemble. Na de opleiding docent muziek aan het conservatorium van Amsterdam, is hij nu ook werkzaam als muziekleraar in het primair onderwijs.

Marjola Uitendaal studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musikhochschule in Hannover. Marjola is als hobo- en althobo-remplaçant verbonden geweest aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde zij in diverse beroepsorkesten en gaf ze les aan muziekscholen. Op dit moment speelt zij in wisselende bezettingen en treedt zij regelmatig op met koren en orkesten.

Na haar opleiding muziektherapie studeerde Ingrid Slangen klarinet en schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in het begeleiden van uiteenlopende ensembles en muziekactiviteiten. Op dit moment is zij werkzaam als muziek- en CKV-docent, dirigeert ze leerlingenorkesten en heeft ze een eigen klarinetpraktijk. Ze werkt verder als ensemblecoach en begeleidt kamermuziekcursussen.

Martin Boek
Martin is een van de huismusici van de Dorpskerkconcerten. Toen hij in 1971 voor zijn elfde verjaardag een gitaar cadeau kreeg was het al gauw duidelijk dat zijn hart naar dat instrument uitging. In 1978 won hij het Edith Stein concours, de voorloper van het Princes Christina concours. Hij werd in datzelfde jaar aangenomen aan het Koninklijk conservatorium als leerling van Jan Goudswaard met hoofdvak klassiek gitaar. In de laatste jaren van zijn studie en kort daarna speelde Martin regelmatig solorecitals, verzorgde hij radio optredens en trad hij op als begeleider van zang en fluit.
In 1986 begon Martin aan een universitaire studie waardoor er voor musiceren minder tijd overbleef. Toch speelt Martin nog steeds regelmatig partijen op gitaar en mandoline bij diverse orkesten zoals het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds hij in 2002 in Leimuiden is komen wonen geeft Martin ook in deze plaats gitaarles.