22 maart

Merwede trio en Reinier Regter
Dit is het derde en laatste concert van het seizoen. Het concert zal verzorgd worden door het Merwede trio en cellist Reinier Regter.
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Merwede trio
Het Merwede Trio speelt sinds 2016 samen als trio en bestaat uit Louise Berendsen (fluit), Els van der Weij (saxofoon) en Sophie van Dijk (harp). Alle drie de leden hebben de graad Master of Music behaald aan het Utrechts Conservatorium. De combinatie van fluit, saxofoon en harp is uniek in Nederland. Deze bezetting heeft veel klankmogelijkheden, mede door het scala aan saxofoons dat inzetbaar is. Het repertoire is daardoor verrassend: er wordt graag geput uit oude vocale muziek maar er worden ook nieuwe arrangementen gemaakt van bestaande composities Het trio speelt voornamelijk klassieke muziek, maar soms wordt er ook een uitstapje naar volksmuziek of een andere stijl gedaan. Bekijk hieronder een video van het Merwede trio.

Reinier Regter
Cellist Reinier Regter komt uit Rijnsaterwoude.