19 maart

Dorpskerkconcert met het Els van der Weij (saxofoon), Sophie van Dijk (harp) en Eva van Schaik (cello)
Ruim twee jaar geleden stond het concert met Sophie van Dijk op harp en Els van der Weij op saxofoon al op het programma. Het concert werd door corona helaas afgelast. Nu is het beloofde concert toch aanstaande, en hoe! Els en Sophie nemen namelijk ook celliste Eva van Schaik mee.

Sophie van Dijk was al eerder te gast als soliste bij de Dorpskerkconcerten en werd toen na afloop van het concert met groots applaus beloond. Dit concert neemt zij twee muzikale vrienden mee. Saxofoniste Els van der Weij speelde bij het JongNBE, de kweekvijver voor jong talent van het Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast speelde zij onder andere bij Trio Nebula, het Merwede Trio en remplaceert bij verschillende gerenommeerde ensembles en orkesten, zoals het RPhO, Orkest de Ereprijs, NBE en het orkest van de KMar. Celliste Eva van Schaik studeerde klassiek Cello aan het conservatorium in Den Haag en vervolgens in Rotterdam. Eva remplaceert onder andere bij het Metropole Orkest en was deel van The Pack Project tijdens het Internationale Jazz Festival in Nijmegen en Rotterdam.

De drie jonge en talentvolle musici zullen in Leimuiden een afwisselend concert brengen met muziek van onder andere Bach, Mozart, Fauré en Benjamin Britten.

Dit is het laatste concert van dit seizoen.

Het concert begint om 13:00 en vindt plaats in de Dorpskerk in Leimuiden (Dorpsstraat 51). Kaarten à €10,- (kinderen €5,-) zijn te verkrijgen bij de Gemakswinkel in Leimuiden (Dokter Stapenséastraat 8) of aan de deur zolang de voorraad strekt.