11 November

Ensemble Mescolare en Martijn Boom
Het eerste concert van het seizoen wordt verzorgd door Ensemble Mescolare en marimbaspeler Martijn Boom.
Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Ensemble Mescolare
Ensemble Mescolare bestaat uit Stephanie Francke (sopraan- en altsax), Ilse Bies (alt- en tenorsax), Junior Huigen (tenortrombone) en Jesse van der Ham (bas- en contrabastrombone).
Het kwartet is ontstaan nadat componist Jan-Peter de Graaff in 2015 een quadrupel-concert voor twee saxofoons, twee trombones en kamerorkest had geschreven. Tijdens dit project sprong de vonk over en is het ensemble de unieke combinatie van saxofoons en trombones verder gaan ontwikkelen. Ze hebben concerten gegeven op diverse locaties waaronder De Doelen, Lantaren Venster (Rotterdam) en Tivoli Vredenburg (Utrecht). Ook waren ze in 2017 onderdeel van verschillende festivals waaronder Slide Factory en de NJO Muziekzomer.
Mescolare, Italiaans voor mengen, wil het publiek niet alleen kennis laten maken met het samensmelten van de sax en trombone maar ook met diverse muziekstijlen. Naast oude en klassieke muziek speelt het kwartet ook lichte en geïmproviseerde muziek. Componisten als Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Philippe Geiss, maar ook onze eigen Stephanie Francke staan regelmatig op het programma.
In 2018 brengen ze een programma waarbij de raakvlakken tussen klassiek en jazz worden opgezocht en via nieuwe composities verbonden zullen worden.

 

Martijn Boom
Martijn Boom (1998) begon op zesjarige leeftijd met slagwerkles bij Kees de Dreu op de muziekschool “Het Klooster” te Woerden. Al snel werd hij toegelaten tot de kopgroep van deze muziekschool. Met de kopgroep werd er meegedaan aan leuke projecten, zoals een uitvoering van de Boléro van Ravel. Ook won hij de vriendenprijs van “Het Klooster”. Deze prijs maakte het mogelijk om extra lessen te volgen bij Ronald Ent.
In 2011 werd Martijn toegelaten tot de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, waar hij slagwerkles kreeg van Chris Leenders. In 2013 en 2015 was Martijn prijswinnaar van het Prinses Christina Concours: in 2015 behaalde hij in de Nationale Finale een tweede prijs en de KPMG Persprijs. Mede dankzij deze finaleplaats mocht Martijn deelnemen aan de Keiko Abe Lausanne International Marimba Academy 2015 en 2017. Ook volgde hij masterclasses van o.a. het Tchiki Duo, Jean Geoffroy, Nancy Zeltsman, Marinus Komst en Eric Sammut.
Martijn heeft bij verschillende orkesten gespeeld, zoals het JeugdOrkest Nederland, Nederlands Studenten Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Na het behalen van zijn Havo-diploma studeert Martijn sinds september 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam.