10 November

10 november 2019: Lustrumconcert met Het Accordeontrio, Martin Boek, Kim Bosch en Marcel Fuchs
De Dorpskerkconcerten bestaan 5 jaar, reden voor een feestje! Op het podium staan Het Accordeontrio en gitarist Martin Boek, net zoals op het eerste concert in 2014. Zij zullen bijgestaan worden door hoboïste Kim Bosch en Marcel Fuchs op Piano. Het concert zal uit twee delen bestaan en duurt daarom langer dan u van ons gewend bent. Vóór de pauze is er een presentatie van alle afzonderlijke instrumenten in verschillend, veelal bekend repertoire. Kim Bosch, de hoboïste die al eens eerder in Leimuiden aan een concert meewerkte, speelt samen met pianist Marcel Fuchs een werk van Poulenc. Martin Boek, de gitarist die ook een van de organisatoren van de concertserie is, speelt het beroemde Asturiaz met begeleiding van Het Accordeontrio. Na de pauze spelen alle musici samen tango’s van Piazolla in speciaal gemaakte arrangementen. Bekende tango’s als Adios Nonino en Libertango, maar ook minder bekende en heel boeiende als Milonga del Angel.

Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Het Accordeontrio
Lang geleden waren Ton en Theo leerlingen van Drieks, nu spelen ze sinds een paar jaar weer samen en laten hun publiek zich verbazen over de onverwachte klanken van het accordeon. Alle drie studeerden zij aan het Amsterdams conservatorium. Verwacht van hen geen meedeiners, maar eerder een subtiel klankenpalet waarbij het spelen met de balg van het instrument tot een expressiviteit tot klinken komt, waar veel andere instrumenten jaloers op zouden zijn. Omdat het accordeon nog niet zo een oud instrument is, er is pas in 1829 patent op het instrument verleend, worden er veel arrangementen van oudere muziek gespeeld.

Martin Boek
 De eerste ervaring met musiceren deed Martin op achter de piano. Op zijn 7e jaar kreeg hij zijn eerste pianolessen. Toen hij in 1971 voor zijn 11e verjaardag een gitaar cadeau kreeg was al gauw duidelijk, dat zijn hart naar dat instrument uitging. In 1978 won hij het Edith Stein concours, wat later het Prinses Christina concours werd. Hij werd in datzelfde jaar aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium als leerling van Jan Goudswaard met hoofdvak klassiek gitaar. In de laatste jaren van zijn studie en kort daarna speelde Martin regelmatig solorecitals, verzorgde hij radio- optredens en trad hij op als begeleider van zang en fluit. Hij werd aangesteld als gitaardocent aan muziekscholen in het Westland!
In 1986 begon Martin aan een universitaire studie, waardoor er voor musiceren minder tijd overbleef. Toch speelt Martin nog steeds regelmatig partijen op gitaar en mandoline bij diverse orkesten, zoals het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds hij in 2002 in Leimuiden is komen wonen geeft Martin ook in deze plaats gitaarles.

Kim Bosch
Kim Bosh begon op 12 jarige leeftijd met hobolessen bij de streekmuziekschool in Alphen aan de Rijn. Met een brede interesse die zich uitstrekte van klassiek tot pop, jazz en wereldmuziek, koos ze voor de opleiding docent muziek aan het Conservatorium in Amsterdam. Uiteindelijk won de hobo en begon ze aan de opleiding hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze onder andere les kreeg van Bart Schneemann.
Omdat Kim graag veelzijdig wilt zijn en haar ander studie toch nog graag wilde voltooien startte zij in september 2012, na het succesvol afronden van haar studie hobo, met de deeltijdopleiding Docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. in Juni 2014 behaalde Kim haar diploma.
Kim speelde verschillende keren in het Symfonie Orkest en Kamerorkest van het Koninklijk Conservatorium, het Nieuw Haags Ensemble, VU kamerorkest, het Promonade Orkest, Dutch Symphonic Wind Orchestra, RBO Sinfonia en de Koninklijke Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Naast zelf muziek maken geeft Kim ook hoboles bij verschillende muziekverenigingen en is zij werkzaam als muziekdocent op verschillende basisscholen in Amsterdam en een middelbare school in Laren.